Verhaal – Jacob Hahury’s herinneringen..

Herinneringen Kamp Almere door Jacob Hahury

Levensverhaal von oom Cores. Onlangs was ik oude foto’s aan het inscannen toen ik deze foto tegen kwam en herinnerde mij gelijk weer het verhaal achter deze foto.

website Jacob Hahury

(Gepubliceerd 01 augustus 2017)

(Gepubliceerd 18 oktober 2014)

Ik weet niet precies waar in het kamp dit was maar het zal ergens aan de buitenkant geweest zijn. Het onderstel van het bed was schuin geplaatst en leunde op het prikkeldraad. Daarachter stond een dennenboom waar ik in klom en zo op het onderstel overstapte en via de spiraalbodem naar beneden gleed. Ik kon hier uren mee zoet zijn alleen waren er wel een paar nadelen. De buitenkant van de dennenboom zat onder de hars en na een paar keer in de boom geklommen te zijn zat ik ook helemaal onder. Het overstappen vanuit de boom naar het onderstel ging ook niet altijd vlekkeloos en men heeft mij diverse keren uit het prikkeldraad moeten bevrijden. De spiralen bodem bestond uit 2 delen en dat leverde ook benauwde momenten op wanneer ik tussen de 2 delen vast zat. Desondanks heb ik me best vermaakt met deze “glijbaan”.

Ik kan mij herinneren dat er ook ergens een autowrak stond waar ik in speelde. Volgens mij was het een oude Simca maar dat weet ik niet helemaal zeker meer. Mocht iemand toevallig foto’s van hebben, mag ik daar een kopie van hebben?

Jacob Hahury