Ambon manis e…..

Ambon….mijn geliefde land…

De Molukken (Maluku) zijn een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel, gelegen tussen (met de klok mee) Celebes, de Filipijnen, Nieuw-Guinea en Timor.

De Molukken behoren geografisch tot Melanesië, maar politiek tot Indonesië. De naam “Molukken” is afgeleid uit Jazirat al-Muluk ‘Eiland der Koningen’, een benaming die Arabische handelaren aan deze eilandengroep hebben gegeven.

De Molukkers zijn een Melanesische-Austronesische bevolkingsgroep die de oorspronkelijke bevolking uitmaken van de eilandenreeks de Molukken, die sinds 1950 onderdeel zijn van Indonesië.

De eilandengroep is verdeeld over twee provincies:

Molukken (ook wel Zuid-Molukken genoemd, Maluku Selatan)
Noord-Molukken (Maluku Utara).
De Molukse eilandengroep bestaat uit de volgende delen:

# in het noorden (provincie Noord-Molukken): Halmahera, Ternate, Tidore en de Batjaneilanden (waarvan Batjan het grootste is);
# in het midden (provincie Noord-Molukken): de Obi- en Soela-eilanden;
# in het zuiden (provincie Zuid-Molukken): Ceram, Buru, Ambon en de Lease-eilanden;
# in het zuiden van de Bandazee (provincie Zuid-Molukken): Kei-, Aru-, Tanimbar-, Banda-eilanden , Babar- en Zuidwestereilanden.
De Molukken bestaan uit ruim duizend eilanden waarvan meer dan de helft onbewoond is. Op de bewoonde eilanden zijn verschillende volken met zeer uiteenlopende tradities en gewoonten te vinden. (bronnen: Wikipedia)

….”Beta ingin mau pulang”……………