Over ons

 

website van STICHTING 60 JAAR MOLUKKERS HUIZEN.

Door middel van deze site willen wij informatie geven over het doel en de activiteiten van de stichting.

De stichting wil hiermee stil staan bij het historische feit dat op 21 maart 1951 de eerste lichting Molukkers in het kader van de hun opgelegde dienstbevel (KNIL) in Nederland arriveerden. De stichting wil met zijn oprichting de geschiedenis van de Molukkers die uiteindelijk in Huizen (woonoord kamp Almere) kwamen te wonen historisch vastleggen en herdenken.

De stichting 60 Jaar Molukkers Huizen heeft zich met de oprichting diverse taken ten doel gesteld:

Het realiseren en plaatsen van een gedenkplaat (bij het voormalig woonoord kamp Almere) en een herdenkingsmonument (bij de Pniëlkerk) in Huizen.

Door het creëren van deze herdenkingsplekken wil de Huizer Molukse gemeenschap stil staan bij de start van de eerste generatie in de afgelopen tientallen jaren in Nederland.

Tevens wil de Stichting met deze website de mogelijkheid bieden de geschiedenis en onze Molukse oorsprong in leven te houden door het vastleggen van beeld en verhaal verteld en doorgegeven door de eerste generatie Huizer Molukkers en hun nakomelingen.

Ruime aandacht zal dan ook worden gegeven aan het voormalig woonoord kamp Almere.

———————————————————————————-

Redactie

De redactie is continue bezig met het vormgeven van de website.

Achter de schermen wordt er wekelijks  aan de website gewerkt om het nieuws, interviews, archief en de foto- / filmreportages overzichtelijk aan u te laten zien.

Ook zijn wij dagelijks op zoek naar nieuwtjes die betrekking hebben op deze website. Heeft u informatie die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten!

Mocht u vragen willen stellen, iets willen opmerken of heeft u tips ter verbetering van de website mail ons dan via:

 redactie@60jaarmolukkershuizen.com

Wij wensen u veel leesplezier!